Olej tamanu, 30 ml - NACOMI

NACOL1050
Cena 19,50 PLN
Opinie: 0 Dodaj opinię »
DostępnośćOd ręki
Stany magazynowedużo
Dostawa już od6,00 PLN
Jednostka miary: szt

Opis towaru

Olej tamanu  NACOMI

Polecany do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej - sprzyja gojeniu wyprysków, zapobiega tworzeniu zaskórników, łagodzi stany zapalne, redukuje blizny potrądzikowe. Zaleca się stosowanie w  przypadku łojotoku, egzemy, łuszczycy, trądziku różowatego.

Odpowiedni dla skóry podrażnionej np. po peelingach kwasami lub po zastosowaniu retinoidów, jako kuracja łagodząca i sprzyjająca regeneracji i formowaniu się nowego, zdrowego naskórka.

Jako kuracja redukująca blizny i świeże rozstępy skóry - polecany w połączeniu z Hydrolatem z kwiatu kocanki, stosowany wytrwale i regularnie przez kilka miesięcy.Jest używany jako środek gojący i łagodzący zaczerwienienia, podrażnienia, ból i swędzenie w przypadku ran i uszkodzeń skóry, stanów zapalnych skóry, po oparzeniu słonecznym, ukąszeniu owadów.

Składniki aktywne:

  • Olej z tamanu - to przykład składnika roślinnego, którego niezwykłe właściwości zostały przekazane nie tylko w tradycjach ludowych, ale także potwierdzone wieloma badaniami naukowymi. Posiada niespotykane właściwości gojące, przeciwzapalne i przeciwbólowe, działa antybakteryjnie, antywirusowo, przeciwgrzybicznie, antybiotycznie i przeciwreumatycznie, zwalcza wolne rodniki, jest zaliczany do antyoksydantów, intensywnie regeneruje skórę i redukuje blizny.


Właściwości oleju Tamanu wynikają z obecności nietypowych, charakterystycznych tylko dla tego oleju związków chemicznych, które zostały zidentyfikowane dzięki badaniom naukowym. Dwa, główne składniki aktywne oleju to 
kwas kalofillowy i kallofilloidyna - naturalne flawonoidy o działaniu gojącym, przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym, antybiotycznym i przeciwobrzękowym
 
Olej tamanu zaliczany jest do tzw. bio-olejów, czyli olejów o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) niezbędnych do utrzymania zdrowej i odpowiednio nawilżonej skóry. Kwasy NNKT nie są produkowane przez nasz organizm, dlatego muszą być dostarczane z zewnątrz w pożywieniu lub na skórę w postaci odpowiednich preparatów kosmetycznych. Objawem niedoboru kwasów tłuszczowych jest osłabienie bariery ochronnej skóry, spowolniony proces gojenia, suchość naskórka, dermatozy, łuszczenie, stany zapalne, zwiększona skłonność do zaskórników i wyprysków oraz częste podrażnienie i zaczerwienienie skóry.

Sposób użycia: Niewielką ilość oleju rozsmarować w dłoniach, nakładać na skórę twarzy i ciała.

Skład (INCI): Calophyllum Inophyllum Seed Oil 100%

Dodaj opinię »

Cechy towaru

Cena netto
PLN
Podatek VAT
23%
Cena brutto
PLN
Waga
0,1 kg
Kod towaru
NACOL1050
Symbol
Kod EAN
5901878682204
Kraj pochodzenia
Polska
Objętość
30 ml