Olej kokosowy nierafinowany, 100 ml - NACOMI

NACOL103
Cena 16,00 PLN
Opinie: 0 Dodaj opinię »
DostępnośćOd ręki
Stany magazynowedużo
Dostawa już od6,00 PLN
Jednostka miary: szt

Opis towaru

Olej kokosowy NIERAFINOWANY NACOMI

Olej kokosowy otrzymywany jest poprzez tłoczenie i rozgrzanie twardego miąższu orzechów palmy kokosowej.

Olej posiada właściwości nawilżające spisuje się więc idealnie w pielęgnacji całego ciała jak i włosów. Doskonale się wchłania, wnika w głąb skóry, nie pozostawia tłustego filmu. Pozostawia na skórze ochronną warstwę i zapobiega niszczeniu bariery ochronnej. Rozświetla i nadaje skórze pięknego blasku. Może być również z doskonałym skutkiem stosowany w pielęgnacji cery trądzikowej dzięki zawartości kwasu laurynowego gdyż posiada on silne właściwości bakteriobójcze i wirusobójcze. Doskonale nadaje się do zwalczania infekcji, wysypek i egzemy, przyczynia się również do leczenia drobnych skaleczeń i mikrourazów skóry. Zawiera również naturalne antyoksydanty oraz witaminę E, które wnikają głęboko w głąb skóry i transportują składniki odżywcze spowalniając tym samym proces starzenia się skóry, czyniąc ją jędrna, nawilżoną, gładką i elastyczną. Zapobiega rozstępom i zmniejsza już istniejące. Stosowany na skórę głowy wzmacnia cebulki tym samym zapobiega ich wypadaniu, wzmacnia ukrwienie skóry i pomaga w walce z łupieżem, pomaga przy uporczywym swędzeniu skóry głowy. Jako jedyny olej chroni włosy przed utratą protein, wnika w strukturę włosa i dokładnie go nawilża , dzięki temu włosy stają się miękkie, lśniące i mocne.

Składniki aktywne:

  • Olej kokosowy - nawilża i zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Ma działanie przeciwzmarszczkowe. Sprzyja zdrowemu i promiennemu wyglądowi skóry. Pomaga łagodzić objawy związane ze zmianami łuszczycowymi, zapaleniem skóry i egzemą. Olej kokosowy ma działanie chłodzące i uspokajające. Naturalna alternatywa dla chemicznych oliwek dla dzieci, pielęgnuję delikatną skórę dzieci i niemowląt.

 

Sposób użycia: Odrobinę kokosu przed aplikacją należy rozgrzać w dłoniach. Olej kokosowy można stosować bezpośrednio na skórę twarzy i ciała.

Skład (INCI): Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Dodaj opinię »

Cechy towaru

Cena netto
PLN
Podatek VAT
23%
Cena brutto
PLN
Waga
0,15 kg
Kod towaru
NACOL103
Symbol
Kod EAN
5901878681238
Kraj pochodzenia
Polska
Objętość
100 ml